Du er her: ecml.dk

Det Europæiske Center for Moderne Sprog Kontaktpunkt Danmark

Det Europæiske Center for Moderne Sprog under Europarådet (ECML) er en unik institution der har som mission at fremme excellence og innovation i sprogundervisningen og som vil hjælpe europæerne til at lære sprog mere effektivt. Det danske ECML Kontaktpunkt fungerer som bindeled mellem det europæiske netværk og de danske undervisningsmiljøer. Formålet er at skabe et bredt funderet nationalt netværk, der kan fungere som en lærings- og vidensdelingsplatform med henblik på at sikre fortsat udvikling ... Læs mere om ECML Kontaktpunkt Danmark

Nyheder fra ECML Kontaktpunkt Danmark

På initiativ fra Europarådet, Strasbourg, er Den Europæiske Sprogdag en årlig begivenhed, der holdes d. 26. september og som har til formål at fremme sproglæring i hele Europa.

ECML har nogle nyheder i 2017

  • Konkurrence om den bedste designet T-shirt angående den Europæiske Sprogdag 2017: den vindende T-shirt er nu tilgængelig online og der vil blive lanceret en ny konkurrence til den Europæiske Sprogdag 2018. I må gerne overveje, om I ønsker at deltage i denne konkurrence.
  • I 2016 fik konkurrencen om ”den mest innovative begivenhed” af den Europæiske Sprogdag kåret vindere i 16 lande. Denne konkurrence vil finde sted igen i år, hvor prisen vil gå til begivenheden med de fleste stemmer i hvert deltagende land (med mindst 10 registrerede begivenheder i den Europæiske Sprogdag-kalenderen).

ECML har også nye ressourcer i 2017

  • En ”alle regnbuens farver”-sektion som vil indeholde kendetegn og udtryk knyttet til farver på forskellige sprog.
  • Et sprog(lærer)foreningsregister i Europa: registreret var oprindeligt udviklet af ECML’s Language Associations and Collaborative Support (LACS) netværk.

Husk, at ”Sjov med sprog”-fanen løbende vil blive opdateret, især under ”language trivia”, som fremhæver unikke træk for hvert sprog, og hvis I selv skulle have andre forslag, så hører vi gerne fra jer.

Til info – så findes der en række brugbare ressourcer for din undervisning eller til inspiration på hjemmeside

************

Mere på vores nyhederside

Følg os på Facebook

Sarah Breslin, ECML Executive Director, sendte en video velkommen til Kontaktpunkt Danmark

I ECML's første offentlige arrangement den 9. maj 2014 indgik en videooptaget tale fra ECML's administrerende direktør i Graz til deltagerne i arrangementet og det danske kontaktpunkt.  

Susanna Slivensky, Deputy Executive Director/Head of Programmes, sendte en video velkommen

I forbindelse med Konferencen "Developing plurilingual education in the Nordic and Baltic Countries" d. 25 april 2016 og ECML Training and Consultancy workshoppen "How to define learning objectives in plurilingual education? The FREPA descriptors as a tool in early foreign language education" d. 26 april 2016 i København, UCC, Susanna Slivensky, Deputy Executive Director/Head of Programmes, sendte en video velkommen besked.  

ECML Kontaktpunkt Danmark Nyhedsbrev

Efterhånden som ECML's nyhedsbreve udkommer, vil de blive arkiveret her med den nyeste udgave øverst.

Nyhedsbrev nr.1/2017 og på engelsk

Nyhedsbrev nr.3/2016 og på engelsk.

Nyhedsbrev nr.2/2016 og på engelsk.

Nyhedsbrev nr.1/2016 og på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig nyhedsbrevet her.Bliv forbundet

Kontaktoplysninger:

Jens Chr. Skous Vej 4, Byg. 1481/544
8000 Aarhus C
contactpoint@ecml.dk
☏+45 8716 2829

ECML Kontaktpunkt Danmark Brochure

Læs eller download ECML Kontaktpunkt Danmark Brochure.

 

2092 / i42