Det Europæiske Center for Moderne Sprog

  • Kontaktpunkt Danmark

Det Europæiske Center for Moderne Sprog under Europarådet (ECML) er en unik institution, der har som mission at fremme excellence og innovation i sprogundervisningen, og som vil hjælpe europæerne til at lære sprog mere effektivt. Det danske ECML Kontaktpunkt fungerer som bindeled mellem det europæiske netværk og de danske undervisningsmiljøer. Formålet er at skabe et bredt funderet nationalt netværk, der kan fungere som en lærings- og vidensdelingsplatform med henblik på at sikre fortsat udvikling.

Læs mere om ECML Kontaktpunkt Danmark

 

Det kan du med ECML Kontaktpunkt Danmark

Kommende aktiviteter

tor 15 nov
13:48-13:48 | Graz, Østrig
Workshop 4/2018: A roadmap for schools to support the language(s) of schooling
This project aims to develop the linguistic and critical thinking skills ALL learners need in ALL subjects for school success, by supporting schools in the development of their own strategy regarding the language(s) of schooling.
tir 20 nov
09:00-15:00 | Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde, Danmark
Den Internationale Markedskonference i Roskilde
man 10 dec
10:15-14:00 | Aarhus University, Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej 4, 8000 Aarhus C, Building 1481, Room 366.
Critical and reflexive interculturality in study abroad; by Prof. Fred Dervin from the University of Helsinki.
Seminar/workshop Description: This seminar/workshop introduces the important topic of study abroad and interculturality. With a history of over 50 years, interculturality in study abroad has experienced many shifts in the way it is ‘done’ and problematized. Following a short review of the field, current, more critical and reflexive approaches to interculturality in this specific context are introduced. Concrete examples of initiatives in Europe and China illustrate the talks.

 

Nyhedsbrev

Efterhånden som ECML's nyhedsbreve udkommer, vil de blive arkiveret her med den nyeste udgave øverst.

Nyheder

31.08.2018

Sprogquiz – test din viden i de europæiske sprog

Som en del af Den Europæiske Sprogmåned i september kan du teste dit kendskab til Europas sprog i ECML og Europa-Kommisionnens sprogquiz. Med deltagelse i quizzen følger muligheden for at vinde præmier fra Europa-Kommissionen. Quizzen finder du her.

Den Europæiske Sprogdag d. 26. september 2018

Læs mere om årets fejring af Sprogdagen, find konkurrencer, inspirationsmaterialer osv. her og på edl.ecml.at

21.08.2018

Europas mest flersprogede klasseværelser og arbejdspladser

Til Den Europæiske Sprogdag 2018 inviterer vi skoler, kontorer, foreninger og rent faktisk alle organisationer eller enkeltpersoner til at vise deres sprogfærdigheder. Med dette initiativ vil vi gerne fremhæve det flersprogede Europa i praksis og finde Europas mest flersprogede klasseværelser og arbejdspladser. Find ud af mere

 

02.07.2018

Åbningskonference 

Ifølge den nationale sprogstrategi skal ECML Kontaktpunkt Danmark indlejres i NCFF. Selvom ECML Kontaktpunktet indlejres i NCFF Vest, dvs. på Aarhus Universitet, er Kontaktpunktet fortsat nationalt dækkende. Københavns Universitet har meldt sig ind, og i efteråret kommer flere oplysninger om formen på indlejringen af ECML i NCFF. En del af den fremtidige ECML opgaveportefølje vil blive i samarbejde med NCFF, imens andre dele vil fortsætte som selvstændige ECML aktiviteter. Det er håbet, at vi på denne måde kan skabe mere synergi mellem NCFF og ECML. For eksempel, som I måske allerede ved, sætter NCFF i samarbejde med ECML fokus på fremmedsprogene, imens ECML selvstændigt kører videre med andre aktiviteter og projekter, såsom

Language(s) of Schooling eller Language for Work, dvs. dansk som andet sprog for tosprogede børn eller voksne migranter, eller
Minority and Regional Languages og Sign Language.

Sådan sikrer vi, at alt angående sprog og på alle uddannelsesniveauer er dækket med vores fælles aktiviteter, projekter og events.

ECMLs afholdelse af den årlige Sprogkonference i forbindelse med Den Europæiske Sprogdag d. 26 september, i år og for fremtiden vil være en fælles konference med NCFF. I år finder konferencen sted på Københavns Professionshøjskole i København d. 25. september. Denne konference vil samtidig være den officielle åbning for NCFF. I er meget velkomne til konferencen, som I gerne må informere om ud i jeres netværk, og vi sender et revideret program til jer efter sommerferien.
Angående ECML Kontaktpunkt Danmarks Nyhedsbrev vil vi for fremtiden sende et fælles nyhedsbrev med NCFF.
Hvis I er i tvivl om noget eller har spørgsmål, er I meget velkomne til at kontakte os.