Det Europæiske Center for Moderne Sprog

  • Kontaktpunkt Danmark

Det Europæiske Center for Moderne Sprog under Europarådet (ECML) er en unik institution, der har som mission at fremme kvalitet og innovation i sprogundervisningen, og som vil hjælpe europæerne til at lære sprog mere effektivt. Det danske ECML Kontaktpunkt fungerer som bindeled mellem det europæiske netværk og de danske undervisningsmiljøer. Formålet er at skabe et bredt funderet nationalt netværk, der kan fungere som en lærings- og vidensdelingsplatform med henblik på at sikre fortsat udvikling.

Det danske kontaktpunkt var tidligere en selvstændig enhed, men med oprettelsen af Det Nationale Center for Fremmedsprog blev det besluttet at indlejre kontaktpunktet i centret. Læs mere om ECML Kontaktpunkt Danmark.

ECML's igangværende projektperiode hedder: ECML 2020 - 2023 Inspiring innovation in language education: changing contexts, evolving competences. Du kan læse mere om projektperioden her.

 

Det kan du med ECML Kontaktpunkt Danmark

Kommende aktiviteter

tir 27 apr
16:00-17:15 | Graz, Østrig
Webinar: “The future of language education – learning lessons from the pandemic”
Til dette webinar kan du høre om, hvordan lærere og elever har forsøgt at imødekomme de udfordringer, COVID-19-pandemien med skabt for sprogundervisningen.
tor 29 apr
10:00-10:00 | Graz, Østrig
Workshop: CEFR Companion Volume implementation toolbox Part I (Online)
Mere information følger.
tir 18 maj
10:00-10:00 | Graz, Østrig
Workshop: Mediation in teaching, learning and assessment
Mere information følger.
tir 22 jun
10:00-10:00 | Graz, Østrig
Workshop: Digital citizenship through language education
Mere information følger.

Nyheder fra ECML.AT

14/04 - 2021 |

"CEFR Companion Volume implementation toolbox": A short update on the VITbox...

The VITbox project team has been developing online modules to help language teacher educators and teachers become familiar with the content of the CEFR Companion Volume. These modules will be ...

7/04 - 2021 |

8 April - International Roma Day: Remembering history to ensure a brighter...

"A community that is fully aware of its history and culture is more likely to look at the present and the future with confidence. From my work so far as Secretary General, I am impressed by the ...

30/03 - 2021 |

Tasks to develop Digital Citizenship and to enable learners to act as language...

A working meeting of the e-lang citizen team, including the project associate partners from Canada, took place on the 25th and 26th of February. During this meeting, the team finalised a conceptual ...

Nyhedsbrev

Nyheder fra ECML bliver bragt i NCFF’s nyhedsbrev, da ECML Kontaktpunkt Danmark er fuldt integreret i NCFF. Vi håber derfor meget, at du vil følge os via Det Nationale Center for Fremmedsprog.

Du kan tilmelde dig NCFF's nyhedsbrev på linket nedenfor.


Indtil 2019 og oprettelsen af NCFF udkom ECML's nyhedsbreve selvstændigt.

Disse nyhedsbreve kan du finde på nedenstående link.

Nyheder

04.03.2021 | Seminar

Webinar:"Covid-19 and language education: Making home schooling motivating and fun"

ECML afholder et webinar for forældre, lærere og andre, der er involveret i børn og unges hjemmeundervisning. Her vil der blive præsenteret praktiske idéer til, hvordan I kan hjælpe til at gøre hjemmeundervisningen sjov og lærerig for eleverne.

26.02.2021 | Udgivelse

New ECML resource website: Promoting excellence in sign language instruction

I samarbejde med Europarådet har ECML udviklet ProSign. Dette har til formål at øge kvaliteten af uddannelsen af tegnsprogsundervisere samt skabe opmærksomhed omkring den lingvistiske og kulturelle diversitet, der eksisterer i Europæisk tegnsprog.

18.02.2021 | Videnudveksling

ECML-Professional Network Forum Survey "Language Education in Europe: The impact of COVID"

COVID-19-pandemien har haft og har stadig stor indvirken på mange dele af vores liv – ikke mindst sprogundervisningen. Derfor har ECML i Graz lanceret et tværeuropæisk projekt, der har til formål at indsamle information og udveksle erfaringer om hvilke udfordringer pandemien har medført, samt hvordan sprogunderviserne har forsøgt at imødekomme…

06.10.2020 | Udgivelse

ECML webinar - How to ensure that languages flourish in your school

ECML har i projektsamarbejdet EOL udviklet nogle ressourcer, der kan hjælpe undervisere med at fremme læringen af fremmedsprog. Dette webinar har til formål at dele disse ressourcer og give inspiration til, hvordan du kan sikre, at sproglæringen på din skole stadig blomstrer, i en tid hvor der har været stor omstilling i uddannelsesinstitutionerne.