Inspiration og materiale 2022

Her på siden kan du læse om de mange nyheder og muligheder i forbindelse med den Europæiske Sprogdag 2022.

På hvor mange sprog kan du få nogen til at grine?

En sans for humor og det, en person finder morsomt, anses ofte for at være stærkt påvirket af et individs sprog og kultur. For at finde ud af, om dette virkelig er tilfældet, inviterer vi dig til at sende os dine bedste vittigheder.

Vittighederne kan være relateret til et sprog eller tipasses til forskellige sprog, eller bare sjove for enhver – uanset hvor de kommer fra, eller hvilke sprog de taler!

Vi offentliggører nogle eksempler på EDL-hjemmesiden i juni sammen med indsendelsesformularen.

Dine vittigheder kan blive udvalgt til at være med i "den største nogensinde (eller måske eneste) flersprogede jokebog", der udgives efter EDL.

Spørgsmål om sprog

("Questions you never dared to ask about languages"). ECML er i øjeblikket i gang med at samle en liste med spørgsmål som elever kunne stille, såsom: "Har jeg virkelig brug for grammatik til at lære et sprog?" eller "Har alle sprog en skriftlig form?". Spørgsmålene videresgives til eksperter, som vil besvare dem enten på skrift eller i videoformat.

 

Berømte citater

Berømte citater, som alle i et land kender. 

En række forskellige citater fra forskellige sprog og deres oprindelse, såsom:

"Je pense donc je suis" - Descartes, eller

 "Endlich fortissimo!" ("At last, fortissimo!") sagt af Gustav Mahler, den østrigske komponist fra det 19. århundrede, da han besøgte Niagara Falls og refererede til det høje brusen fra vandet for en 'fortissimo' - en musikpassage, der er markeret til at blive spillet meget høj!