Den Europæiske Sprogdag 2017

På initiativ fra Europarådet, Strasbourg, er Den Europæiske Sprogdag en årlig begivenhed, der holdes d. 26. september og som har til formål at fremme sproglæring i hele Europa.

ECML har nogle nyheder i 2017

  • Konkurrence om den bedste designet T-shirt angående den Europæiske Sprogdag 2017: den vindende T-shirt er nu tilgængelig online og der vil blive lanceret en ny konkurrence til den Europæiske Sprogdag 2018. I må gerne overveje, om I ønsker at deltage i denne konkurrence.
  • I 2016 fik konkurrencen om ”den mest innovative begivenhed” af den Europæiske Sprogdag kåret vindere i 16 lande. Denne konkurrence vil finde sted igen i år, hvor prisen vil gå til begivenheden med de fleste stemmer i hvert deltagende land (med mindst 10 registrerede begivenheder i den Europæiske Sprogdag-kalenderen).

ECML har også nye ressourcer i 2017

  • En ”alle regnbuens farver”-sektion som vil indeholde kendetegn og udtryk knyttet til farver på forskellige sprog.
  • Et sprog(lærer)foreningsregister i Europa: registreret var oprindeligt udviklet af ECML’s Language Associations and Collaborative Support (LACS) netværk.

Husk, at ”Sjov med sprog”-fanen løbende vil blive opdateret, især under ”language trivia”, som fremhæver unikke træk for hvert sprog, og hvis I selv skulle have andre forslag, så hører vi gerne fra jer.

Til info – så findes der en række brugbare ressourcer for din undervisning eller til inspiration på hjemmeside

I forbindelse med Sprogdagen har I mulighed for at bestille reklame materialer. Disse kan bestilles for at markere dagen på en mere visuel måde, som f.eks. ”Snak med mig”-klistermærker og ”Goddag”- plakater (disse er også frit tilgængelige på hjemmesiden og står klar til udprint), armbånd på 16 forskellige sprog og i forskellige farver, samt reflekterende ”click armbånd” i en række forskellige farver.

Disse materialer er tilgængelige allerede nu og kan bestilles ved at sende en mail til contactpoint@ecml.dk. Husk at skrive i hvilken skole/organisation I ønsker at markere dagen, hvilken niveau jeres elever har, og hvilke materiale I ønsker at bestille. Deadline for bestillingen er d. 26. juni 2017!

Vi opfordrer jer til at registrere jeres arrangement i forbindelse med den Europæiske Sprogdag 2017 i eventskalenderen på Sprogdagens hjemmeside. Desuden er I velkommen til at bruge det følgende hashtag #coeEDL2017 til enhver annonce vedrørende dagen på Twitter.