Sprog er sundt! – Oplev det selv og tag en bid sprog på Den Europæiske Sprogdag
Lørdag den 26. september fejrer ECML Den Europæiske Sprogdag. Programmet foregår i år udelukkende online, og aktiviteterne er planlagt sammen med Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Goethe Institut, Institut Français og Studieskolen i København. Tag fx en prøvetime i et eller flere sprog, hør en hjerneforsker fortælle om, hvorfor det er sundt at lære sprog eller lyt med, når Det Levende Kor synger på en række af forskellige europæiske sprog.
Sprog er sundt. Sprog åbner sanserne og verden. Sprog holder hjernen skarp og tungen smidig. På den Europæiske Sprogdag tilbyder vi smagsprøver i sprogene engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, polsk, kinesisk eller dansk for udlændinge. Du kan også høre oplægget Derfor er det sundt at lære sprog! med hjerneforsker Troels W. Kjær. Til slut giver Det Levende Kor en koncert med sange på sprogene dansk, svensk, slovakisk, engelsk og tysk.
Find programmet og tilmeld dig
Og er du i København på dagen, vil du i Borgergade kunne høre sangene fremført live, når koret synger ud over byens tage fra toppen af Studieskolen.
Du kan også finde videoer med flere af de lærere, som giver Smag på et sprog-lektioner på sprogdagen, ligesom du også kan teste dig selv og finde ud af, om du kan gætte, hvilke europæiske sprog der tales i denne sprogquiz – emnet er det europæiske sprogprogram, Erasmus.
Sprogdagen markeres også lokalt og interessen for sprog dyrkes på tværs af hele uddannelsessystemet i uge 40
Rundt i Danmark vil næsten 15.000 elever og studerende på i alt 62 grundskoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser, professionshøjskoler og universiteter markere Den Europæiske Sprogdag med sprogaktiviteter og forskellige former for events.
Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) benytter også Den Europæiske Sprogdag som startskud på FremMedSprog2020 i uge 40, hvor NCFF sætter fokus på fremmedsprog fra hele verden – og vel at mærke sprog, som kan læres og læses i Danmark. Her sendes studerende fra læreruddannelserne på professionshøjskolerne og studerende fra sproguddannelserne på universiteterne ud på grundskoler og ungdomsuddannelser for også at give smagsprøver på sprog gennem aktiviteter med eleverne. Eventen har i år et særligt fokus på flersprogethed og task-baseret undervisning. I FremMedSprog2020 deltager følgende sprog: arabisk, engelsk, fransk, japansk, hindi, Italiensk, kinesisk, koreansk, persisk, portugisisk, russisk, spansk og tysk.
ECML Kontaktpunkt Danmark vil allerede på nuværende tidspunkt gerne benytte lejligheden til at takke alle for interessen og for samarbejdet omkring Den Europæiske Sprogdag 2020. Alle er desuden velkomne til at anvende hashtaggene #coeEDL og #FremMedSprog på Twitter og Instagram, når I deler jeres opslag om dagen.
Vi ses online den 26. september!